28/5/10

A la tercera... entrada de Caprimulgus...

Aquesta setmana, al tercer intent, vaig poder capturar el xot de vora casa, "el que s'ha quedat sense caixa". Si més no, un que ronda per la zona. Era el que faltava per continuar amb el marcatge de xots durant tot l'any. Entre el vent, les pluges i altres elements impossibilitadors no hi hagut manera de trampejar. O bé al trampejar la lluna no era l'adequada??!!, o bé feia una mica massa de vent, o bé la posició de les xarxes no era prou idònia, o ... en fi.

Es tracta d'un xot molt fosc, fixeu-vos amb la cara (compareu-lo amb el primer xot de març).

Encara que no ho sembli a la foto, era un individu molt agressiu. No parava de pessigar i clavar les ungles.

Es tracta d'un ocell adult (a la foto no aprecia massa bé el plomatge). Probablement es tracti d'un mascle, encara que per biometria no es pot sexar, feia 157mm d'ala (mesura situada en el rang de solapament, vegeu més informació a http://sites.google.com/site/collectiulaxuta/identificacio/biometria).

A banda del xot, durant aquests dies he pogut constatar l'entrada/arribada de Caprimulgus sp. El diumenge passat (23/05) vaig veure un enganyapastors (C. europaeus) a La Palma, el dilluns a la nit vaig sentir cantar un siboc (C. ruficollis) a Cambrils i aquest dimecres, durant el trampeig de xot, vaig sentir i quasi capturar un altre enganyapastors excitadíssim a Taradell .... us imagineu quin espectacle veure les passades que feia i els batecs d'ala que ressonaven per tota la raconada! buff quina setmana! ...Una setmana de lluna plena... Ah i els tòtils (Alytes obstetricans) cantant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari

Entrades populars del mes