3/3/10

I finalment ... la segona sessió de trampeig a Buda

Doncs si, tot i els imponderables meteorològics, finalment, aquest passat divendres (26/2), vam poder trampejar a Buda. El Gerard, el Carles, la Karine, el Yago i jo mateix, cap a les deu del vespre vam començar a trampejar xots.

Vam capturar 3 xots. Tots ells ja estaven anellats prèviament a l'estiu o a la tardor a Buda mateix. 2 d'aquests també els haviem capturat a principis de gener a la mateixa xarxa! El tercer no l'haviem capturat en cap moment durant la hivernada. O sigui, que a més d'una petita població hivernant sembla que són territorials.

També cal dir que el trampeig es va fer amb lluna plena i la resposta dels xots va semblar ser molt més enèrgica que quan ho vam fer amb lluna nova. L'arribada ja ho anunciava, n'estaven cantant un mínim de dos! ... Tot i que quan vam posar el reclam no en va contestar cap, ... però si que van caure!

Aquí teniu el xot en qüestió capturat

amb l'ala corresponent


Es tracta d'una femella adulta.

Finalment, unes ràpides conclusions d'aquest seguiment de la hivernada a l'illa de Buda:


Més o menys, podem establir un mínim de població hivernant de 6 individus (si més no per la zona de trampeig, cal recordar que mitjançant les escoltes el nombre detectat era força inferior, de l'ordre de només el 50%), autòctons i molt territorials (també a l'hivern). La muda de les plomes de vol la realitzen just al començar l'hivern o cap al desembre és el que ens falta acabar d'esbrinar. Predominant els mascles (4) sobre les femelles (2) ... o no 3/3 (si al final el 4130474 és una femella. Pel que fa a les edats, 3 dels 4 mascles possibles són primers hiverns (euring 5) i un de segon hivern (euring 7) i les femelles totes elles adultes (euring 6). Crec que són uns resultats força interessants, i més tenint en compte que es tracta d'un lloc d'hivernada regular!

Agrair al Parc Natural del Delta de l'Ebre per les facilitats donades tant en el tema de l'allotjament com en el del trampeig. 

Entrades populars del mes