4/6/10

Les darreres captures ...per parella

El dimarts a la nit vam trampejar amb lo Toni Canet a la zona d'Hostalets de Balenyà. Feia anys que no hi trampejàvem. És un lloc amb una elevada densitat de xot on tenim unes quantes caixes. De fet, hi vam anar a capturar individus ja anellats, un dels quals porta un geolocalitzador.


El trampeig va anar de conya. Després de situar la xarxa en un lloc nou respecte dels utilitzats anteriorment, al cap d'un minut ja contestava un xot. ... un altre i un tercer que no sabíem del cert (feia una mica de vent). Al cap de 25 minuts ja teníem el primer i un que es va escapar de la xarxa! Uns 20 minuts més i ja en tornàvem a tenir un altre i el tercer rondant per la xarxa. Mentre esperàvem que caigués el tercer, el primer encara va tornar a recaure a la xarxa.


Aquí els teniu:







Per biometria es tracta d'un mascle i d'una femella, tots dos adults. El mascle més agressiu que la femella clarament més gran (sobretot fixeu-vos amb la imatge superior). 


També ens va visitar un poll de mussol banyut (cantant per la vora) i un possible adult que va sobrevolar-nos. Els enganyapastors continuaven cantant i també unes guatlles es van afegir al concert nocturn (més rossinyols, granotes, grills i, fins i tot, una cotoliu??!!) ...Va ser tot un espectacle.

31/5/10

I més xots

Ahir a la nit amb el Pep Prat vam anar a trampejar, per la zona del Vivet, a veure si capturàvem algun xot aprofitant els darrers dies de lluna plena. Ara aviat començaran les eclosions (?) i cal deixar-los tranquils. Bé doncs, després d'una estona reclamant per veure si contestaven, només sentiem algun xot molt llunyà. finalment ens decidim a muntar les xarxes i al cap de poc ja el teniem. Un xot molt tranquil. Val a dir que es tracta d'un mascle de l'any passat. Fins ara la majoria eren ja ocells d'un mínim de dos anys. Tenia una cua molt curta.


Fixeu-vos amb les primàries i secundàries d'aspecte envellit. També fixeu-vos amb les puntes de les secundàries que no són gaire arrodonides, més aviat punxegudes. Vaja, un ocell de llibre.

Més puputs

Ahir a la tarda (29/05) vam anar amb l'Albert Baucells i el Toni Canet a anellar els polls de puput de la caixa-comptador. Hi havia quatre pollets amb els canons de les plomes recent esclatats, són polls que tenen 9 dies (sabem la data d'eclosió). Vegeu el següent video:



Com es pot veure, no totes les preses que els porten estan mortes. Algunes encara sobreviuen i se'n surten, com és el cas d'aquest grill que hi havia dins de la caixa. Suposo que és massa gros com per a que els pelats se'l puguin empassar (.. o no?).


A banda dels anellaments també hem seguit una estona el ritme d'aportació de menjar als polls per part de tots dos adults.

19:05h tornem a penjar la caixa.niu amb els polls anellats
19:25h primer adult portant menjar
19:27h segon adult portant menjar
19:31h tercera aportació de menjar
19:35h quart peixement dels polls

La durada dels peixements és molt curta i si no estàs molt al cas pot passar desapercebut l'arribada de l'adult a la caixa. En la següent foto s'observa l'adult peixent. Ho fa sense entrar dins al niu, cosa que el comptador també detecta. Cal suposar que a final de la setmana que ve ja estaran a punt de sortir de la caixa.

Entrades populars del mes