14/9/11

One of these days (part II)

Segona part sobre les revisions de caixes-niu (la de casa i altres).

El divendres (05/08) a la nit em vaig quedar a veure si hi havia entrades i sortides a la caixa (segons els càlculs ja haurien de començar les eclosions. Des de les 22:00h fins 23:45h vaig estar mirant a veure que hi veia. Amb prismàtics costava 
una mica veure què hi passava, la nit era poc clara.
A les 22:20h sento com canta i veig al cap d'una estona una ombra situada a la teulada de la caixa i ràpidament surt volant. Ostres! Com a mínim continua ocupant la caixa. A veure quan serà la següent?

A les 22:35h sento com torna a cantar i, res, al cap de poc, altre cop la silueta d'un xot al damunt de la teulada de la caixa!!! ...O sigui 15 minuts entre peixement i peixement, mmm ... interessant.

La propera entrada/visita l'espero a les 22:50h però no és fins a les 22:55h que no torna ("...5 minuts de diferència, encara entren dins de la variabilitat possible entre peixements", "...va a caçar més lluny, les preses no són a prop -l'habitat no és precisament el millor per al xot- I tot el seguit de pensaments que et passen quan estàs fent aquestes observacions).

Bé, la següent tocaria a les 23:10h, 23:15h. Res, fins a les 23:20h no torna a cantar. No veig com entra o arriba, com les altres vegades. Justet tinc temps de veure'l a sobre a teulada i prou.

Aquest cop me'l miro amb un visor nocturn del Toni Canet (comprat a l'Aldi supermercats!!!!). La imatge es clara, no té augments i costa veure un xot a uns 20 m. De totes maneres, aquest cop aconsegueixo veure com entra dins la caixa, al cap d'una estona torna a sortir i torna a entrar. Finalment s'està una bona estona dalt de la caixa. Ja són les 23:40h i decideixo plegar. Quan surto del jardí miro cap amunt i veig al xot encara a dalt de la caixa.

Com us podeu imaginar aquella nit vaig dormir plàcidament amb la sensació que el xot havia pogut covar i ara ja havien nascut els polls. Estava la mar de content. Ara només calia esperar el diumenge a la tarda.

Diumenge per la tarda anem amb el Jordi Pascual i família a veure algunes caixes que ens quedaven pendents de revisar. Primer revisem la 7 de Sant Jaume de Viladrover: 3 ous freds, els recollim ("...comencem bé!").

Després anem a Centelles a veure la 27, on feia aproximadament una setmana hi havia vist la femella covant. Calia veure si ja havien eclosionat o encara no. La despengem i la femella encara covava, escoltem si sentim als pollets piular però res de res. La tornem a penjar i un altre dia ja hi tornarem. I ara cap a la de casa.

Al migdia havia apujat la persiana del terrat per a que quan avui a la tarda anéssim a revisar la caixa, la femella no s'espantés i sortís de la caixa. He obert la porta del terrat, a poquet a poquet, sense fer soroll, he aguaitat i he vist entre les obertures de la caixa un bocí de cua/ala com si estigués en posició de covar, perfecte la femella és a dins! M'afanyo a tapar el forat i obro la porteta poc a poc per intentar capturar la femella. Què hi veig!? 3 ous solitaris mig calents? (covats?). Com n'arriba a ser de punyetera la suggestió,
jo ja havia anat lligant caps de trobar-hi la femella covant els pollets, fins i tot, ja me l'havia imaginada a l'interior!

Buff, de resultats ... no gaires ara quins moments més apassionats que hem viscut. En fi a la propera.

Entrades populars del mes