5/12/10

La captura de l'astor

El divendres per la tarda em truca el Toni Canet i em diu que uns amics l'acaben de trucar per si volem anellar un astor (Accipiter gentilis). Es tracta d'anar a la urbanització del Pinós a Seva. Diu que el va capturar un veí dins del galliner, el va trobar que s'havia menjat una gallina. Se suposa que devia portar unes hores i no sabia sortir. Pel que sabem és un costum habitual en els astors i esparvers (de fet, uns amics d'aquests mateixos ja ens havien avisat fa un parell d'anys sobre un esparver que havia entrat en un galliner a Centelles).

Fixeu-vos quin pap fa! No va patir gens de gana

Bé, el cas és que hi vam anar al vespre (per això les fotos són fosques). El tenien en una caixa on l'havien alimentat amb carn, es podia observar fàcilment com s'havia atipat amb la teca que li oferien, feia un pap com un tudó! Com que estava a les fosques va ser fàcil agafar-li les potes per poder-lo treure. Al treure'l ràpidament veiem que és una femella per les dimensions, de la mida d'un aligot! L'anella que li posem és un 8, no li va gens ampla més aviat justa! En tot moment no es va esverar ni res, va estar molt tranquil·la.

Mireu quines potes, com mig dit del Toni! El plomatge estava impecable


Respecte les dades d'anellament era una femella adulta amb ala de 340 mm, 1100 mm d'envergadura i de pes... no teníem una pesola suficient! Més de mig quilo segur que el feia.

Ala dreta, on es poden veure algunes secundàries mudades juntament amb algunes cobertores
 A les vuit del vespre l'alliberàvem, feia una nit estel·lada preludi de la glaçada de l'endemà. Al marxar va resseguir els llums del carrer per girar cap ... li vam perdre la pista just entrar a la foscor. Una estona que també va servir per seduir ambientalment als nois que ens van avisar, un d'ells no parava de dir-nos que l'havia pogut tocar, que molt "guai" això que fèiem. Un molt bona estona. Vam xal·lar de valent.

Entrades populars del mes