8/5/10

Un okupa a la caixa comptador

Avui a la tarda l'Albert Baucells em truca i em diu que ha anat a veure la caixa amb el comptador d'activitat. Em comenta que ha vist com entravea i sortia de la caixa una puput (Upupa epops)! ...Que hi farem. Es tracta d'una parella de puputs que fins ara havien niat en una casa que hi ha vora la caixa. Enguany van aterrar la casa i per això s'haurien traslladat a aquesta nova cavitat. El problema, es clar, ara és per a la parella de xot que portava un parell d'anys ocupant aquesta caixa. Un altre dels exemples de competència interespecífica, en aquest cas per la cavitat on reproduir-se. ... Avui al vespre la parella de xot continua cantant allà mateix

A mitja tarda hem anat amb el Toni Canet a veure què hi havia realment a la caixa. Baixem la caixa poc a poc, pel forat d'entrada podem veure com la puput és a l'interior, suposadament covant. Hi tenia 6 ous. L'hem anellat, li fem les fotos de rigor i la tornem a posar dins de la caixa. Després d'aquest mareig cal veure com s'ho agafarà. Aquí teniu les fotos de la puput.

Lògicament, com podeu veure, estava força inquieta.

De totes maneres s'ha deixat fer bé les fotos.
Fixeu-vos bé amb l'ala. Costa de veure si les plomes són de la mateixa generació. Però amb la llum adequada i el detall de les secundàries es veu el següent:
Les 4 secundàries més externes són velles i des de la S5 fins a la S9 són noves. Fixeu-vos bé amb el negre, més que amb el blanc, de les plomes. Les primàries són totes velles. L'ocell hauria fet una muda parcial força extensa. Per tant, es tracta d'un ocell de l'any passat.

D'altra banda, cal dir que les pluges dels darrers dies hauran endarrerit les ocupacions de les caixes per a la posta.

Entrades populars del mes