26/3/10

Estornells jugant a la neu

Tot i fer ja quasi 3 setmanes de la nevada, ara penjo aquesta filmació que vaig poder fer durant aquest episodi meteorològic. Quan el gruix de neu ja era prou important els estornells es van posar a jugar, caminar o correr per la neu d'algunes teulades. No sé ben bé que volien fer però va durar una bona estona, no és el cas del video que dura poc temps. En qualsevol cas, es tracta d'un altre exemple de meteorologia adversa i com ho afronten els ocells, en aquest cas estornells vulgars (Sturnus vulgaris).


Aprofito per comentar també que ja fa una setmana que la neu ha desaparegut del tot dels carrers i teulades. Ara en aquestes teulades ja es pot observar a les cotxes fumades (Phoenicurus ochrorus) cantant a tota castanya!

24/3/10

Primeres captures ... dels primers migrants!!!


Ahir a la nit amb el Pep Prat vam capturar el primer xot de l'any!!!! Es tracta d'un mascle adult preciós que estava cantant a la zona del Vivet, a Taradell. És de les captures més primerenques que tenim de xot. Tot i que ja se n'havia vist i sentit per altres indrets d'interior de Catalunya. Aquí en teniu les fotos:


Com podeu veure és un xot molt blanc de cara i més aviat de fase grisa.


L'ala és d'un exemplar adult (edat EURING 6) de llibre! De fet, tot el plomatge d'aquest ocell era de llibre (a baix es pot veure la cua). Un plomatge amb un tacte molt suau i molt ben fet.... una delícia d'ocell.

Entrades populars del mes