21/5/10

Primeres eclosions...

Doncs si, es tracta de les primeres eclosions però en aquest cas de la puput (Upupa epops) okupa. Ahir 20/05/2010 vam anar amb en Toni Canet a revisar la caixa amb la puput que havíem anellat. Ens pensàvem que la puput hauria abandonat la caixa, després de l'ensurt d'haver-la anellat, però res més lluny de la realitat. Ni el xot que canta per la vora ha ocupat la caixa, ni la puput va abandonar la posta, ni els ous es van veure afectats durant la manipulació. La sorpresa nostra va ser que al guaitar pel forat de la caixa vam sentir primer i veure després un parell de pelats nascuts aquell mateix dia. L'adult continuava dins la caixa sense moure's gens, covant els ous que encara estaven per eclosionar. Vam tornar a penjar la caixa i la vam deixar estar per a no perjudicar-la més.

Quan tornàvem de revisar la caixa, desfent el camí d'anada, ens hem trobat amb un pelat de cotxa fumada (Phoenicurus ochruros) que acabava de sortir del niu. Primer n'hem vist reclamant en un ametller. més endavant veiem aquest altre (el mateix d'abans?) al mig del camí.


Ha estat una bona estona, li ha donat becada la femella adulta (llàstima! no he pogut fer-li la foto) i encara s'ha quedat aturat al camí.

Al final s'ha decidit a marxar, s'ha enfilat en un pastor elèctric i ha marxat volant uns 25-30 metres. Allà ha continuat reclamant als adults.

En fi, tota una tarda d'aconteixements fenològics.

Entrades populars del mes